Speksi?

Lääketieteen kandidaattiseuran speksi on Helsingin lääkisopiskelijoiden vuosittain luoma komedia, joka elää yleisön osallistumisesta. Tyylilajiltaan speksi on musiikkiteatteria, ja näytelmän aikana nähdään valovoimaisen näyttelemisen lisäksi huikeita tanssinumeroita ja bändin räiskyviä tykityksiä. Speksissä ei kuitenkaan ole pohjimmiltaan kyse puhtaasta suorituksesta, vaan tärkeintä on hauskan pitäminen ja yhdessä tekeminen, mihin ratkaisevasti vaikuttavat kaikki taustatyön tekijät lavasteiden rakentajista grafiikan suunnittelijoihin. Speksi luodaan perinteisesti täysin opiskelijavoimin ja vuosittain siihen osallistuu vuosittain lähes sata lääketieteen opiskelijaa.

Speksille on ominaista vuorovaikutus yleisön kanssa. Katsoja saa milloin tahansa esityksen aikana kajauttaa ilmoille "Omstart"- huudon, jonka kaikuessa näyttelijöiden on esitettävä juuri esitetty kohta uudelleen. Joissakin spekseissä yleisö voi huudoillaan toivoa kohdan esittämistä jollain tietyllä tavalla, toiset taas panostavat eheämpään lopputulokseen ja tyytyvät uusimaan kohdan muutoin hauskalla tavalla, kuten kandiseuran speksissä on tapana. Speksissä on aina mukana paljon musiikkia, jonka toteuttaa tietenkin oma bändi. Joka vuosi speksi yrittää myös olla ns. "humoristinen".

Jos tästä tekstistä ei ota mitään tolkkua, tule ottamaan itse selvää! Lääkiksen speksi esitetään joka vuosi kevättalvella, tarkemmat ajankohdat ilmaantuvat vuodenvaihteen jälkeen. Kerää porukka kasaan ja tulkaa pistämään speksaajat koville!

 

Speksi ?

 

_______________________________________________________________________________________________________________

 

Speksi? Liput Tiimit Galleria Traileri Yhteistyö