_______

Päiväkirja Etusivulle

ensarin jälkeen

 
 

Tanssipomon mietelmät

Ensari vihdoin takana ja tanssit suijuivat loistavasti. Olen oikein ylpeä monipuolisesta tiimistämme; Löytyy discotanssijaa, nykytanssijoita, kilpatanssijoita ym. ja olen erittäin tyytyvinen tanssiemme kirjoon. Mutta, jos vähän muisteiltais aikoja ennen kuin nämä tanssit olivat edes valmiita, voisin sanoa, että tiimimme on myös monipuolinen erässä toisessa asiassa: Loukkaantumisissa! :D

Ai kuinka niin? No tota noin, tää meidän kilpatanssijapoju heitti niin "hyvää läppää" siitä, kuinka ois kiva tulla Kolin reissulta jalka paketissa..silleen läpäl muka, et ois kiva katella muiden reaktiota. Mut kuinkas kävikään, sieltä tultiinkin takaisin ihan oikean paketin kanssa, onneksi kuitenkin "vain" rannepaketti. Hetken jo mietittiin, että josko poju pitää korvata, mutta onneksi tapaturma rajoitti lähinnä vain nostoja. Mut ei siinä mitään, about heti tämän jälkeen meidän pikku-K mainostaa Facebookissa radiusmurtumaansa. Siinä vaiheessa eka mitä tuli mieleen oli että: =%)¤"=/"¤=)"/%&"=)" !. Tässäkin oli kuitenkin sen verran onnea mukana, että pikku-K on taidokas ja pystyi treenaamaan ihan hyvin varoen toki vasenta kättään. Pystyimme huokaisemaan jonkin sortin helpotuksesta, sillä näiden molempien murtumien piti olla ensariin mennessä ok, ja niinhän ne olivatkin.

Se murtumista...ainakin hetkeksi. Sairastumisia toki riitti pitkin talvea, minä itse vaan päätin nähtävästi saada keuhkoputken tulehduksen tokana teatteripäivänä, että nekin teatteritreenit jäi omalta osaltani tanssimatta. Mutta sain olla jotenkin hyödyllinen katselemalla tansseja, kuvaamalla ja korjaamalla.

Mitäs muuta meille. Niin tietenkin; poika-A:n lonkka, joka sai hänet muistuttamaan Bombastusta liikkumiseltaan :P Kyllähän se Ice Power tuoksui usein treeneissä, mutta A selvisi todella hyvin ja toivotaan kaikki, että lonkka normalisoituu viimeistään heti ku speksihärdellit on ohi :)

MUTTA eheeei siinä vielä kaikki. Mini-M taisi miettiä kenraaleissa, että nyt on jotain vialla, tiimi on liian terve :D Muut piti huolen treeniajan murtumista, mini-M raasu hankki näytösmurtuman. Tai ainakin melkein sellaisen, pikkuvarvas nimittäin pamahti tosi pahasti kenraaleissa-> ensarissa kipulääke ja lääkäri oli kaveri!

Tästä kaikesta huolimatta, tiimi on treenannut ahkerasti ja vaikka agrekohtauksilta ei vältytty, muistelen treeniaikoja suurimmaksi osaksi hyvällä. Tiimillä on aivan loistava yhteishenki, me oikeasti kannustetaan toisiamme oppimaan ja aina, kun joku hiffas jotain, oli se sitten lasku, haarakuperkeikka tai lantion asento käännöksessä, me hurrasimme toisillemme. Ja tulihan se todistettua ettei mitkään vastoinkäymiset meidän tanssitiimiä lannistanut.

Tai noh, tehän sen lopputuloksen näitte ja hyvältä näyttää, eikö niin? ;)

- TP(siis tanssipomo, ei teepee) A

_______

speksimökki, helmikuun puoliväli

 
 

Viisi leipää ja kaksi kalaa?

Tänä vuonna 2009 lanseerattiin täysin uudenlainen Speksi-catering - lakto-ovo-vegaaninen eli ei punaista lihaa, kanaa tai kalaa, mutta proteiinin lähteellä mielellään soijaa tai papuja! Mahtavaa! SpMökillä viime viikonloppuna toteutimme tätä linjausta, ja raavainkin uros pienestä murinasta huolimatta pisteli poskipusseihinsa koko viikonlopun ajan erilaisia kasvisherkkuja. Niin kevyttä, niin maistuvaa ja niin eettistä! Ruokavaliomme oli kuitenkin mitä monipuolisin, ja herkkuja tarjoiltiin niin italialaisittain, intialaisittain, ranskalaisittain kuin kotosuomalaisittain. Tähän settiin luonnollisena lisänä kuuluivat myös ruotsinlaivan aamiasbuffettia jäljittelevä breakfast ja tietysti myös ystävänpäiväleivokset, unohtamatta tietenkään kotona leivottua leipää.

Otsikkoon viitaten, leipiä kyllä oli useampi kuin vain viisi kappaletta, ja kotiin viemisiksikin jäi. Entäs ne kalat sitten? Todellisuudessa vegekeittiössämme on kaksi kalaa, nimittäin Hertta (Emä-Lahna) ja allekirjoittanut (haisee muuten vaan)! Viime vuonna joku oli kyllä kirjoittanut ruokavaliorajoituksiinsa, että "ei frutti di mare -juttuja" (rauha hänen sielulleen) - tätäkö se tarkoittikin!? No, enivei. Kaksi eri tavalla ärsyttävää ja sekopäistä catering-vetäjää lanseerasivat mökille joka aterialle hieman eri versiot pääruoasta, joten varianssia riitti. Lisäksi loput tiimiläiset - Jenni, Anni, Veli-Matti, Saara ja muut - joita ilman emme olisi alkuunkaan tulleet toimeen, kantoivat omat kortensa kekoon ruoanlaitossa! Ohessa otteita menyystä:

Perjantai: Pian pahaa pastaa ja Hertan hirveää pastaa - höysteenä Veli-Matin *tun mautonta (koneellisesti) valmistettua raastetta sekä myös käsipelillä tehtyä raastetta - kaikki meni iltaan mennessä!

Lauantai: Aamias-smoothien livahdettua kurkusta alas aloimme valmistaa lounasta: Hertan kertaalleen syöty tiukka [kari] teki kauppansa, mutta myös Pian pöntöstä pelastettu pehmeämpi [kari] löysi paikkansa. Tämän kanssa tarjoilimme ihan perusriisiä ja ludekeittoa linsseillä! Mm-m.

Lauantai-iltana emme itkeneet, vaan ystävänpäiväleivosten valmistuttua lämmitimme talon leivinuunin ja valmistimme kaikille karjalanpiirakoita, ihan niinkuin siinä unessa, jonka eräs tiimiläinen näki Kontulan terveysaseman joukkopapatestejä otettuaan! Piirakat kyllä vähän paloivat, mutta kaikki päättyi kuitenkin win-win -tilanteeseen, olihan mustan piirakan lisäksi tarjolla myös valkoista munaa(tai oikeammin munavoita... ;)!

Kaikesta päätellen speksaajat (paitsi yksi hienohelma, joka edelleenkin valittaa siitä, että 'liha vaan on niin hyvää') olivat tyytyväisiä keittiöömme! Lisää ruokaa tulossa myöhemmin!

Catering

_______

ulkona +0 ℃; eräs helmikuun päivä vaihtuu yöksi

 
 

Kirjoittaa jo!

Kysyin, mitä speksi on. Arvaa vaan!
-Vivere non est necesse, necesse speksi est!
-Speksi paisuu kuin pullataikina, upota siihen kätesi! Joka reiästä se pursuaa ulos.
-Speksi on kuin suuressa tuopissa poreileva kellertävä juoma, maltainen tuoksahdus kesän riemuhetkistä.

Tän vikan bissen jälkeen haluan kotiin nukkumaan.

 
 

Sano jotain!

"Kukaan ei voittanut palkintoa..."
"Mä mietin, mitä tää tekee täällä."
"älä avaa! Hyvä tampooni meni hukkaan!"
"Siis mitä mä tekisin? Tuleeko verta nenästä?" Tapahtui keittiössä.

"Kolottaa ja vähän mustelmilla, mutta se on vain hyvän tanssin merkki." "Niin kauan kuin tanssijoiden kanssa on oltava 8 h päivässä, ei voi paljon valittaa."

"Me...me...me kuljemme...me...me kuljemme... Mä laulan vaan" Se oli serenadi.

Päivän mietelause: Jos alkaa juomaan ei voi lopettaa... Putkessa mukana Mediverkko.

Päivän totuus: Sauna on lämmin, olut kylmää.

Ohjaajan viimeinen sana: Me llama calle. He kutsuvat minua kaduksi.

Saunassa on hiljaista.

Tuottajat kiittävät anonyymien speksiläisten vuosimallia 09 mietteistä!