Speksin tiimit

Käsikirjoitus

Jokaisen speksivuoden rämpsäyttää käyntiin käsikirjoitustiimi (*rämps*), jonka vastuulla on luoda kullekin vuodelle uusi, ainutlaatuinen tarina juonenkäänteineen ja hahmoineen.

Pomo: TBA

Musatiimi

Jokaisesta speksin kappaleesta, viulujen tiitaasta ja sähkökitaran säröstä vastaa Musatiimi. Kaksikymmenpäinen orkesteri ja solistit sovittavat esitettävät kappaleet sekä taustamusiikin speksin teeman mukaiseksi. Elävä musiikki luo autenttista tunnelmaa lavan tapahtumiin ja juonenkäänteisiin.

Pomot: TBA

Tanssitiimi

Timanttinen tanssitiimimme koreografioi ja esittää speksin upeat tanssinumerot. Lavalla on vuosien varrella nähty niin tulista salsaa kuin päätä huimaavaa breakdancea. Syksyllä järjestettävät kaikille avoimet tanssitunnit eli Tanssicukset ovat sinun tiesi tanssitiimiin.

Pomot: TBA

Näyttelijät

Tarinan keskeisimmistä hahmoista ovat vastuussa speksin näyttelijät. Perinteisen roolityön lisäksi näyttelijänä voi päästä myös tanssimaan ja laulamaan, sekä ennen kaikkea improvisoimaan. Syksyllä järjestetään kaikille avoin improkerho Mimicus, jonka tunneilla voit harjoitella heittäytymistä, esiintymistä ja mokaamista.

Ohjaaja: TBA

Lavastus

Lavalla hahmojen ympärillä nähtävän puisen, vaahtoisen ja rautaisen maailman loihtii Lavastustiimi. Tiimin jäsenet myös vastaavat lavasteiden siirtelystä kohtausten välillä.

Pomot: TBA

Rekvisiitta

Rekvisiittatiimi luo pienet, sitäkin tärkeämmät yksityiskohdat speksin lavalle. Menneinä vuosina speksivaraston ytimessä on syntynyt mm. kultainen apina, kauko-ohjattava vainumarsu sekä laboratoriollinen räjähtäviä liuoksia. 

Pomot: TBA

Puvustus ja Maski

Ompelukone-ajokortit jäävät hyllylle, kun PuMa pääsee vauhtiin ja surauttaa mitä häikäisevimpiä asuja speksin lavalla häärääville näyttelijöille sekä tanssijoille. Käsityön lisäksi tiimin toiminta sisältää luovaa muotitiedon hyödyntämistä, sillä asut suunnitellaan alusta alkaen kunkin speksin aikakauteen ja hahmokaartiin sopiviksi. PuMa pitää huolen siitä, että hiukset ovat kiharretut, nenät puuteroidut ja sotamaalaukset mintissä, ennen kuin esiintyjä pyyhältää lavalle spottivalojen kuumotukseen.

Pomot: TBA

Äänitiimi

Äänitiimi tekee speksin kuuluvaksi. Tämä tiimi luo esitykseen autenttisuutta tuovat äänitehosteet ja on läsnä jokaisessa esityksessä salin hämärässä.

Pomo: TBA

Valotiimi

Ilman tätä tiimiä et näkisi speksiä. Ja miltä muka näyttäisi teatteriesitys kelmeässä huonevalossa? Taitava valotiimi vastaa kaikkien kohtausten valaistuksen sekä erilaisten valoefektien luomisesta ja teknisestä toteutuksesta.

Pomo: TBA

Grafiikka

Grafiikkatiimi luo yhdessä pomonsa johdolla speksin teemaan sopivan visuaalisen ilmeen. Toisin sanoen: tämä tiimi päättää, miltä kyseisen vuoden speksi tulee näyttämään suurelle yleisölle mm. julisteiden sekä trailerin muodossa.

Pomo: TBA

Kuvaus

Speksin tapahtumissa on aina läsnä myös kuvaaja, joka taltioi niin speksin arkea kuin itse esityksiä. Kuvaustiimin merkitys on jatkuvasti korostunut erilaisten speksitapahtumien myötä. Esimerkiksi menneenä vuonna kuvaajat olivat mukana speksin flashmobissa ja videotrailerin teossa.

Pomo: TBA

Hupitiimi

Hupitiimi huolehtii speksaajien jaksamisesta läpi speksikevään. Keittiön höyryissä syntyvät maittavat ateriat pitävät vatsat täysinä niin speksimökillä kuin kiertueellakin. Hupitiimi on perinteisesti vastannut myös lämpiön tarjoiluista näytösten puoliajoilla.

Pomot: TBA

Markkinointi

Speksin toiminta ei jatkuisi kauaa samanlaisena, jos meillä ei olisi yleisöä katsomassa esityksiämme. Tässä markkinointitiimi astuu esiin ja pitää huolen siitä, että tieto speksistä kantautuu ihmisten korviin sekä teatterin penkit täyttyvät!

Pomo: TBA