Speksin tiimit

Käsikirjoitus

Jokaisen speksivuoden rämpsäyttää käyntiin käsikirjoitustiimi (*rämps*), jonka vastuulla on luoda kullekin vuodelle uusi, ainutlaatuinen tarina juonenkäänteineen ja hahmoineen.

Pomo: Oskari Kallioinen

MusatiimÖ

Jokaisesta speksin kappaleesta, viulujen tiitaasta ja sähkökitaran säröstä vastaa MusatiimÖ. Kaksikymmenpäinen orkesteri ja solistit sovittavat esitettävät kappaleet sekä taustamusiikin speksin teeman mukaiseksi. Elävä musiikki luo autenttista tunnelmaa lavan tapahtumiin ja juonenkäänteisiin.

Pomot: Elias Jetsonen ja Ilmari Moisio

Tanssitiimi

Timanttinen tanssitiimimme koreografioi ja esittää speksin upeat tanssinumerot. Lavalla on vuosien varrella nähty niin tulista salsaa kuin päätä huimaavaa breakdancea. Syksyllä järjestettävät kaikille avoimet tanssitunnit eli Tanssicukset ovat sinun tiesi tanssitiimiin.

Pomot: Janna Juslén ja Sylvia Talikka

Näyttelijät

Tarinan keskeisimmistä hahmoista ovat vastuussa speksin näyttelijät. Perinteisen roolityön lisäksi näyttelijänä voi päästä myös tanssimaan ja laulamaan, sekä ennen kaikkea improvisoimaan. Syksyllä järjestetään kaikille avoin improkerho Mimicus, jonka tunneilla voit harjoitella heittäytymistä, esiintymistä ja mokaamista.

Ohjaaja: Claudia Danesi

Lavastus

Lavalla hahmojen ympärillä nähtävän puisen, vaahtoisen ja rautaisen maailman loihtii Lavastustiimi. Tiimin jäsenet myös vastaavat lavasteiden siirtelystä kohtausten välillä.

Pomot: Milo Grigore ja Nico Jakovleva

Rekvisiitta

Rekvisiittatiimi luo pienet, sitäkin tärkeämmät yksityiskohdat speksin lavalle. Menneinä vuosina speksivaraston ytimessä on syntynyt mm. kultainen apina, kauko-ohjattava vainumarsu sekä laboratoriollinen räjähtäviä liuoksia. 

Pomot: Eveliina Heinonen ja Aino Kuoppa

Puvustus ja Maski

Ompelukone-ajokortit jäävät hyllylle, kun PuMa pääsee vauhtiin ja surauttaa mitä häikäisevimpiä asuja speksin lavalla häärääville näyttelijöille sekä tanssijoille. Käsityön lisäksi tiimin toiminta sisältää luovaa muotitiedon hyödyntämistä, sillä asut suunnitellaan alusta alkaen kunkin speksin aikakauteen ja hahmokaartiin sopiviksi. PuMa pitää huolen siitä, että hiukset ovat kiharretut, nenät puuteroidut ja sotamaalaukset mintissä, ennen kuin esiintyjä pyyhältää lavalle spottivalojen kuumotukseen.

Puvustuspomot: Luzhen Fang ja Iina Hartikainen

Maskipomo: Ella Ihlberg

Äänitiimi

Äänitiimi tekee speksin kuuluvaksi. Tämä tiimi luo esitykseen autenttisuutta tuovat äänitehosteet ja on läsnä jokaisessa esityksessä salin hämärässä.

Pomo: Nikke Haataja

Valotiimi

Ilman tätä tiimiä et näkisi speksiä. Ja miltä muka näyttäisi teatteriesitys kelmeässä huonevalossa? Taitava valotiimi vastaa kaikkien kohtausten valaistuksen sekä erilaisten valoefektien luomisesta ja teknisestä toteutuksesta.

Pomo: Samu Pähti

Grafiikka

Grafiikkatiimi luo yhdessä pomonsa johdolla speksin teemaan sopivan visuaalisen ilmeen. Toisin sanoen: tämä tiimi päättää, miltä kyseisen vuoden speksi tulee näyttämään suurelle yleisölle mm. julisteiden sekä trailerin muodossa.

Pomo: Luzhen Fang

Kuvaus

Speksin tapahtumissa on aina läsnä myös kuvaaja, joka taltioi niin speksin arkea kuin itse esityksiä. Kuvaustiimin merkitys on jatkuvasti korostunut erilaisten speksitapahtumien myötä. Esimerkiksi menneenä vuonna kuvaajat olivat mukana speksin flashmobissa ja videotrailerin teossa.

Pomo: Antti Hautamäki

Hupitiimi

Hupitiimi huolehtii speksaajien jaksamisesta läpi speksikevään. Keittiön höyryissä syntyvät maittavat ateriat pitävät vatsat täysinä niin speksimökillä kuin kiertueellakin. Hupitiimi on perinteisesti vastannut myös lämpiön tarjoiluista näytösten puoliajoilla.

Pomot: Sara Saarinen ja Salla Hanhela

Markkinointi

Speksin toiminta ei jatkuisi kauaa samanlaisena, jos meillä ei olisi yleisöä katsomassa esityksiämme. Tässä markkinointitiimi astuu esiin ja pitää huolen siitä, että tieto speksistä kantautuu ihmisten korviin sekä teatterin penkit täyttyvät!

Pomo: Jessica Hentilä ja Anna Koskenranta

Tuotteet

Pomo: Ruth Nousiainen

Nettisivut

Pomo: Samu Huovinen